Yolla herasin yskaan, tukkoisesta nokasta valuvaan virtaan ja hengitysvaikeuksiin. Aamupaivalla ei nettiin paassyt, silla atk-huone oli taynna patjoja ja nukkuvia alkuperaisasukkaita. Iltapaivalla paasin tutkimaan netista Dakarin saata, ja yksi palvelu tiesi kertoa etta yolla Dakarin saatila oli ollut duststorm. Myos
paikalliset yskiskelevat. Talla hetkella asteita on netin mukaan 30 ja ilman kosteusprosentti on olematon 20, vaikka ollaan muutama kilometri Atlantin valtamerelta!

Maailmassa on vain yksi paikka, josta riittaa nain paljon  polya  jaettavaksi  pitkin ja poikin  Afrikkaa.  Sahara. Pohjoistuuli harmattan tuo hiekaa ja polya sielta koko Lansi-Afrikkaan aina alkuvuodesta. Olen kokenut taivaanrannan harmaaksi muuttavan harmattanin ennenkin Ghanassa ja tiesin toki tanne tullessa etta polyn kanssa paasee taas sinuiksi, mutta talla kertaa tama on aika kaameaa.

Oloa ei yhtaan paranna se, etta Dakar on valtava tietyomaa, ja hiekkaisilla keskeneraisilla teilla ajetaan koko ajan kovasti. Liikenne nostaa koko ajan valtavia maaria hiekkaa ilmaan. Taksi- tai bussimatka  joka osuu naille tietyomaille on aikamoista keuhkojen kidutusta.

Paasisipa Suomeen hengittamaan.